Tinas glass

 

Direkt runt hörnet hittade vi riktigt god glass-           glass!

Tillverkad med kärlek, äkta grädde, mjölk, ägg och mycket annat gott i en ekologisk anda.

Alla råvaror är kravmärkta och i högsta grad närproducerad.

Mjölk och grädde kommer från deras kossor, bär och frukt plockar de själva, choklad och vanilj handlas hos förstklassiga leverantörer.

Kanske Värmlands bästa glass? Vi tycker det i alla fall..

Vårt te

 

Vårt te är äkta Darjeeling, som kan liknas vid teets champagne.

 

Teet kommer från Darjeeling-regionen vid Himalaya-bergen i sitt unika klimat blir smaken något alldeles extra.

Självfallet är även teet Fair Trade och ekologiskt.

 

till

Vårt kaffe

 

Vårt kaffe kommer från en otroligt driftig kvinna, Emmy Gatsinga i västra Rwanda, som driver en plantage på 1600 meters höjd.

De enda mellanhänderna som finns är det svenska bolaget

                                      , som rostar kaffet innan det når oss.

Fair Trade och ekologiskt, vad mer kan man begära?

(Vi hade försökt oss på närproducerat om det fanns.)

 

 

Kaffe, te, choklad eller glass -

För oss är det viktigt att vi vet om ursprunget av det vi erbjuder

Zotter-choklad

 

Sådan choklad hade ingen av oss smakat förr..vilken upplevelse:

                             Ekologisk, fair trade och jättegod!

 

All choklad vi säljer, men även den som vi använder i våra kakor, kommer från familjeföretaget Zotter i Österrike.

Josef Zotter tycker: ”Vi behöver inte fler produkter på marknaden utan människor, som lever sina produkter och skapar med personlighet och karisma.” Med sin Bean-to-bar-produktion är Josef Zotter än av de få chocolatiers i världen som har alla produktionssteg under samma tak. Varje kakaotyp behandlas individuellt och produktionen anpassas till kakaons karaktär för att framhäva typens aromer och finheter.

Kvalitet börjar med råvarorna och Josef Zotter köper från utvalda kooperativer som han verkligen känner till. Han hälsar regelbundet på sina samarbetspartners i bl a  Ecuador, Bolivien, Nicaragua, Kongo och Indien och främjar aktivt sociala projekt som förbättrar kakaoböndernas livssituation. Hela Zotter-sortimentet inklusive rariteter som Bird's Eye Chili och Marc de Champagne produceras ekologiskt. ”Vi vill inte tillverka en specialprodukt med eko-certifiering, utan för oss är det viktigt att jobba ekologiskt i helheten med det kompletta sortimentet.”

Även förpackningarna är miljövänliga och hela produktionen bedrivs med ekologisk el. Även kakaoskalen slängs inte utan görs antingen om till gödsel till Zotters ekologiska bondgård – som försörjer företagets matsal - eller omvandlas till värme i det egna värmeverket. Zotter är helt och hållet självförsörjande och är ett av de mest hållbara företag i Österrike.

 

Mimulus  -  Hösserud 320  -  65593 Karlstad